Első Állomás: Amerika

2018-11-14 10:05:06

Izgalmas koncertkínálattal indítjuk útjára történeténetünk első saját bérletsorozatát a 2018/2019-es évadban. A három hangversenyre szóló bérlettel zenei világutazásra invitáljuk közönségünket, melynek első állomása nem más, mint Amerika.

 

2018. november 25-én, vasárnap délután 3 órakor kórusunk végre megkezdi világkörüli útját: Amerikai Egyesült Dallamok című koncertünkön észak-amerikai kortárs kórusmuzsikával ismertetjük meg a soproni Szent Margit templomba (Sopron, Szent Margit u. 4.) ellátogatókat.

 

Ez alkalommal könnyedebb dallamoknak szenteljük figyelmünket: “Idei évadunkban tudatosan fordulunk fülbemászó melódiák és könnyebben befogadható művek felé. Első koncertünk az Amerikai Egyesült Államok zenei világából merít, amely már mindennapjaink szerves részévé vált filmeken és sorozatokon keresztül.” - fogalmazott Kocsis-Holper Zoltán, a kórus karnagya, aki a koncerten ezúttal is érdekes információkat oszt meg a közönséggel a terítéken lévő darabokkal kapcsolatban.

 

Mit hallhat az, aki ellátogat a koncertre?

Versmegzenésítéseket, spirituálékat, amerikai folk dallamokat, jazzes harmóniákat és különleges hangeffektusokat is. Néhány meditatív, merengő, elmélkedésre ösztönző kórusmű a filmzenék hangulatát idézi; a templomi helyszínhez alkalmazkodván pedig táncos egyházzenei műveket is megszólaltatunk majd. Olyan ma élő, közkedvelt és világszerte ismert zeneszerzők alkotásait is hallhatja majd a közönség, mint Eric Whitacre, Ola Gjeilo, Jake Runestad vagy William Hawley.
Némely dinamikus darab előadása során pedig nem csupán hangszálaikat dolgoztatják meg majd a kórustagok, hanem kezüket és lábukat is, így engedve teret az oldott hangulatú, felszabadult muzsikálásnak. :)

 

Az egész évadra érvényes bérleteink még kaphatók elővételben a Cédrus Könyvesboltban és a GYIK Rendezvényházban 5.500,- (felnőtt), ill. 3.600,- (diák/nyugdíjas) forintos áron.
Egy koncertre érvényes jegyet azonban csak a helyszínen - a szabadon maradó helyek függvényében -, a koncert előtt tudnak váltani.

 

 

A bérletek megvásárlásával a Kórus Spontánusz Egyesületet támogatják.

 

FŐTÁMOGATÓNK:
HargitaHome ingatlaniroda - http://www.hargitahome.com/

TÁMOGATÓINK:
Cédrus Könyvkereskedés és Antikvárium - http://cedruskonyv.hu/
Ubrankovics Gerendaházak Készházak - https://ubrankovics.hu/
KROIS Brewery - http://www.kroisbrewery.com/