FANTASY 2.0

2017-02-16 19:00:58

 

Február 26-án 15 órától ismét a fantázia birodalmába kalauzolja közönségét a Kórus Spontánusz. A Fantasy 2.0 című koncerten, a soproni GYIK Rendezvényházban a vegyes kar újra megidézi Roxfort és Középfölde világát, de egy kórusmű erejéig Mary Poppins is tiszteletét teszi majd az előadáson. A délutánt az énekkar vendégei versekkel, ír sztepptánccal és ütős produkciókkal teszik majd teljessé.

A koncert műsorát ez alkalommal a közönség is szerkesztette: – A tavalyi, hasonló témájú koncertünk óriási sikert aratott, így mindenki nagyon várta már a folytatást. Az akkori műsorból azonban nehéz volt választani, ezért döntöttük úgy, hogy megkérdezzük a közönségünket: ők melyik darabokat hallanák szívesen újra – mondta Kocsis-Holper Zoltán, a Kórus Spontánusz vezetője.

Az internetes szavazást végül Karl Jenkins két, különleges atmoszférájú műve, az Adiemus és a Rain Dance nyerte, így ezek a kórusdarabok már biztosan elhangoznak a farsangi koncerten. Rajtuk kívül a Harry Potter és az azkabani fogoly és A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége című filmek egy-egy betétje is hallható a tavalyi hangverseny repertoárjából.

Harry Potterhez és Zsákos Frodóhoz ez alkalommal Mary Poppins csatlakozik: az 1964-ben  bemutatott zenés filmen, amely Julie Andrews főszereplésével készült, generációk nőttek fel. A Kórus Spontánusz előadásában ez alkalommal a Feed the Birds című dalbetét szólal meg, amely az elbeszélések szerint egykor Walt Disney személyes kedvence volt.

Két soproni ősbemutató is elhangzik: a világszerte népszerű, amerikai kortárs zeneszerző, Eric Whitacre Seal Lullaby című alkotását A dzsungel könyve ihlette, a Glow című darab pedig egy összamerikai, és az interneten szervezett kórus számára készült.

Az igazi farsangi hangulatról a Spontánusz mellett vendégfellépők is gondoskodnak: a koncerten fellép még a soproni Sham-rocking Ír Sztepp Társulat és Orbán Júlia Radnóti- és Latinovits-díjas versmondó. A darabok megszólaltatásában sem lesz egyedül a kórus: zongorán Schárfy Zoltánné Halmos Erika, ütőhangszereken pedig a Horváth József AMI ütőegyüttese működik majd közre.

Az előadásra jegyek 1900 forintos, 1400 forintos (diák/nyugdíjas) és 5900 forintos (családi jegy, 2 felnőtt+2 gyerek) áron válthatók. Elővételben a Cédrus Könyvkereskedés és Antikváriumban és a GYIK Rendezvényházban, illetve a koncert előtt 1 órával a helyszínen kaphatók.