^

Következő koncertünkön fellép: Vox Spontabilis

2016-11-23 09:41:37

Ne tessék aggódni, a névferdítés nem maradandó, csupán játék, november 26-án 15.00 órakor ugyanis közös koncertet adunk a székesfehérvári Vox Mirabilis Kamarakórussal. Hogy kik is ők, arról a következőkben tudhat meg többet a nagyérdemű.

 

 

A kórus 1957-ben Székesfehérváron jött létre azzal a céllal, hogy bekapcsolódjon a város zenei életébe mind világi, mind egyházi téren. A katolikus szertartások állandó résztvevői, és szívesen énekelnek a testvéregyházak meghívására is ünnepi alkalmakon. Évente többször énekelnek püspöki miséken, rádióközvetítéseken, egyházi és világi programok megnyitóin.

 

2011 szeptemberében hagyományteremtő céllal rendezték meg az I. Székesfehérvári Kamarakórus Fesztivált, amely nagy sikert aratott a közönség és a résztvevő kórusok körében egyaránt. 2011/12-ben négy koncertből álló hangversenybérletet indítottak.

 

Vezetőjük Zemlényi Katica, Fricsay Richárd-díjas karnagy, aki zenei tanulmányait Balassagyarmaton, illetve Miskolcon végezte, a kántor-karnagyi diploma megszerzése után került Székesfehérvárra. Határtalan energiával és lelkesedéssel dolgozik: tanít, gyermekkórust és kamarakórust vezet, koncertet és fesztivált szervez, karigazgató a Vörösmarty Színházban, versenyekre jár, és még sorolhatnánk.

 

A Vox Mirabilis Kamarakórussal elért eredményeken kívül kiemelkedő egyéni teljesítményéért is elismerésben részesült: püspöki dicséretet, pápai áldást és helyi zenei díjat is kapott. Aki többet szeretne tudni róla és a Vox Mirabilisről, az ide hallgasson: http://5.szolam.com/005

 

Mindkét kórus izgatottan várja a találkozást!
Katicáék videóüdvözletét szeretnénk Önökkel is megosztani, íme:

 

Website Security Test