Nyarunk: Szalonnás kurzusszendvics

2016-09-18 22:35:06

Szalonnás kurzusszendvicset fogyasztott nyáron a Spontánusz. Fáradhatatlan hőhullámlovasaink két kurzusra is eljutottak, a közbeeső időben pedig nap- és szalonnasütésben lehetett részünk.

 

Karnagyunk, Kocsis-Holper Zoltán a budapesti Dohnányi Karmesterkurzuson vett részt, ahol Hollerung Gábor osztotta meg tapasztalatait a tizenegy résztvevővel. A július 16-án kezdődött képzésen egy héten keresztül próbálták a mesterkurzus anyagát (Joseph Haydn: 96. szimfónia (A csoda), Antonín Dvořák: VIII. szimfónia (G-dúr, Op. 88.), Bartók Béla: Concerto zenekarra) melyet aztán 24-én, a záróhangversenyen adtak elő.

 

Kocsis-Holper Zoltán a Budafoki Dohnányi Zenekart vezényli (balra); Hollerung Gábor és Kocsis-Holper Zoltán (jobbra)
Fotó: Pálinkás Edit/dohnanyiacademy.com

 

Bábinszki Gergely, kórusunk karnagyi babérokra törő tagja pedig a titokzatos kelet felé vette útját: Nyíregyházán járt a Cantemus Karvezetői Mesterkurzus alkalmából. Itt Szabó Dénes instruálta a 14 jelentkezőt, akik cserébe a Cantemus Gyermekkart, illetve a Pro Musica Leánykart vezényelték. Gergő nem csak a kurzust, de az azzal egy időben zajló Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivált is élvezhette augusztus 15-22-ig.

 

Bábinszki Gergely (ingben középen) a Cantemus kurzus résztvevői között és a Pro Musica Leánykar élén.
Forrás: Facebook

 

Azonban még egy kórustagnak sem fenékig tejfel az élet: egészségünket nem kímélve pusztítottunk el jelentős mennyiségű koleszterint, nehogy másnak kelljen. Figyelem! Az alábbi képek szalonnamegjelenítést tartalmaznak!